PICik a nagyvilágban

A PIC-ek fellegvara, Stockholm Karolinska Huddinge PIC

III. Nemzetközi koraszülött találkozó Szófia, Bulgária

Koraszülött konferencia Szófia"Tiny hope for a great Life" címmel immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az a koraszülöttek ellátását támogató tanácskozás, melyen 5 kontinens 26 országának szakemberei  gyűltek össze az ellátás különböző területeiről. A találkozó célja, hogy a nemzetközi szülői szervezetek bevonásával és segítségével még hatékonyabbá tegyék a koraszülött babák ellátását és javítsák életminőségüket.

Lengyelországot, majd Kolumbiát követően ezúttal Bulgáriában került megrendezésre a találkozó a bolgár szülői szervezet és a bolgár neonatológiai társaság szervezésének köszönhetően, az AbbVie támogatásával.

Toronto - Kanada

Kanada: ahol az inkubátort is a szülői kéz ringatja
Engem eddig mindig mindenki, akinek elmeséltem hogyan zajik a keguruztatás a francia, svájci koraszülött osztályokon, milyen az édesanyékhoz való hozzáállás, nagyon finoman vagy éppen kevésbé finoman csöndre intett. " Tudod, itt erre nincs pénz, nincs elég nővér." "Ne nyugatról hozd a példát, hanem a környékünkről, keleti irányból" Kifogás mindig van, kiváncsi vagyok, vajon akik csendre intenek, ismerik-e a kis Charlie történetét. Gyanítom, hogy nem.  Miután ezt elolvassák, vajon új kifogás után néznek, vagy végre belátják, hogy ez a magyar neonatológia útja a következő esztendőkben?