Melletted a helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

A mellékvesevelő hormonjai (adrenalin, noradrenalin, dopamin)
Alacsony vérnyomás (hypotensio) esetén olyan gyógyszereket alkalmaznak, amelyek növelik az érellenállást (összehúzzák a kitágult ereket), ezzel emelik a vérnyomást. Legtöbbször folyamatos infúzióban kapja a baba.
A 0-5 éves korú testi, érzékszervi, értelmi, beszédsérült gyermekek tervszerűen felépített komplex programja, mely korai fejlesztő központokban történik. 18 hónapos korig a Szakértői Bizottság is elindíthatja a korai fejlesztést, a gyermek-neurológus lelete alapján. Fejlesztő központba jutáshoz nem kell házi orvosi beutaló, a szülő is kérheti a csecsemő vagy kisgyermek vizsgálatát a területileg illetékes Pedagógiai Szakszolgálat megyei Szakértői Bizottságánál, ha úgy ítéli meg, hogy a gyermeke fejlődése valamilyen területen nem megfelelő.
A koraszülött kisbabák fejlődésének nyomon követésében használt fogalom. A legtöbb gyermek a terhesség 40. hetében születik meg. A korrigált életkort a születés időpontjától függetlenül az alapján számoljuk ki, hogy a fogantatás utáni 40. héttől mennyi idő telt el. Példa: egy 32. hétre született koraszülött 12 héttel a világrajövetele után a korrigált kora alapján csak egy hónapos – annak ellenére, hogy már három hónap telt el a születése óta.