• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Covid-19 kérdések és válaszok

Az európai szülőszervezet EFCNI, és a globális összefogás a koraszülöttekért GLANCE segítségével összegyűjtöttük azokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyek az anyák és újszülöttek egészségével kapcsolatosak és felmerültek a COVID-19 járvány közben. A járvány megfékezésének érdekében alkalmazott eljárások kórházanként eltérhetnek.

Fontos folyamatosan tájékozódni a bevezetett országos intézkedésekről, amelyeket az országos egészségügyi államigazgatási szervek általában hozzáférhetővé tesznek.

Lényeges továbbá folyamatosan tartani a kapcsolatot az Önt segítő egészségügyi szakemberekkel, hogy tisztában legyen azzal, hogyan zajlik a továbbiakban az egészségügyi ellátás. Néhányuk még digitális platformokon keresztül is nyújthat segítséget.

Ez a GYIK nem jöhetett volna létre a Berlini Charité Egyetemi Kórház Neonatológiai Osztályának orvos-igazgatója, Christoph Bührer professzor, valamint a Berlin-Neuköllni Vivantes Klinika Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának osztályvezetője, dr. Dietmar Schlembach készséges segítsége nélkül.

Kiemelt köszönetet érdemel a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának fordító mesterszakos hallgatóinak csapata, mely Egyesületünkkel együttműködve fordította angol nyelvről magyarra a koronavírus-járvány során a koraszülött ellátással kapcsolatosan felmerülő „Gyakran Ismételt Kérdések” gyűjteményét. A Gyakran Ismételt Kérdések tartalma megtalálható a GLANCE weboldalán is