• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért
 

2023. december 5. 1400 - 1500  

 

 

Ugye, ez egy vicc? De hogyan?

A táplálással kapcsolatos problémák nagyon gyakoriak, miután a koraszülöttként és/vagy betegen született babák elhagyják az újszülött intenzív osztályt. 
A koraszülöttek utógondozása folyamán tapasztalt leggyakoribb probléma a babák, majd kisgyermekek táplálási nehézsége. A szoptatási ambulanciák visszajelzései alapján közel 40%-ban koraszülöttként született gyermekek szülei jelentkeznek különböző kérdésekkel, aggodalmakkal, de még a jó általános állapotban növekvő volt koraszülött babák esetében is a szülők közel 50%-a panaszkodik arról, hogy gyermeke “rosszul eszik” 6 hónapos korában. A szülők számára az élvezetet nyújtó táplálást felváltja a kényszerített, “cél - orientált” táplálás, hiszen a legtöbbször sem a baba, sem a szülő számára nem örömteli az etetés.

 

Lehet, hogy a baba nem eszik eleget, vagy nem jelzi egyértelműen, hogy éhes vagy jóllakott?
Hiányzik a szopás-nyelés-légzés koordinációja?
Fél, hogy gyermeke visszakerül a kórházba, amennyiben nem gyarapszik a súlya?
Mit tehet egy szülő, hogy stresszmentes és örömteli legyen az evés gyermeke számára?

 

 

 

 

 

 

Szakértőink az előadás során gyakorlati tanácsokat adnak és olyan táplálást segítő technikákat mutatnak,
melyeket alkalmazhatsz a PIC-en majd azt követően a hazaadás utáni hetekben a táplálási problémák megoldására. 

 

 

 

Forró-Tóth Edina
Segítség, nem eszik a kisbabám!
Budapesten élek férjemmel és a 2 éves kisfiammal, jelenleg az Ő nevelése tölti kap a napjaimat. A születése előtt a szépsegiparban dolgoztam marketingesként, illetve egyéni vállalkozóként sminkesként.

 

 

Dr. Pekli - Tóth Fanni
PICi tippek az örömteli tápláláshoz az intenzív osztályos időszakra
FINE I-II végzett neonatológus

 

 

Dr. Rónaszéki Dóra
A szoptatás és gondoskodás szépségei- nehézségei a PIC-ből való hazatérés után
IBCLC, csecsemő- és gyermekgyógyász

 

 

Szülők és szakemberek összefogásával 2015-ben elindult a Melletted a helyem Egyesület, Magyarország egyetlen olyan együttműködési platformja és hálózata, amely a koraszülöttek, az újszülött intenzív osztályon (PIC) ápolt betegen született újszülöttek és családjaik érdekeit képviseli. A szervezet a koraszülés által érintett családokból, multidiszciplináris egészségügyi szakértőkből, oktatókból, kutatókból, politikai döntéshozókból és kereskedelmi partnerekből áll, akiknek közös célja a koraszülés előfordulásának csökkentése Magyarországon, a családbarát fejlődéstámogató koraszülött ellátás meghonosítása és az ezt támogató képzések szervezése, valamint a koraszülöttek egészséges túlélési arányának javítása.

 

 

A PreNat HUB célja, hogy egységes oktatási és együttműködési platformot hozzon létre a koraszülöttséggel kapcsolatos valamennyi kérdéskörben, az összes érintett szakember de mindenekelőtt a szülők és családok bevonásával. A konzorcium Litvánia, Magyarország, Görögország, Írország és Franciaország, a 2 éves projekt az Erasmus+ támogatásával valósul meg.

 

 

A webináron a részvétel ingyenes!

Várjuk kérdéseidet akár már most, az előadás előtt, így specifikusan tudnak segíteni előadóink. Kérdésedet ide küldheted 2023. december 3-a, vasárnap éjfélig: info@mellettedahelyem.hu
Természetesen felteheted kérdésedet a webinár ideje alatt is és amennyiben marad elég időnk, élőben kaphatsz választ szakértőinktől.

Ha nem akarsz lemaradni, itt tudod jelezni, ha szeretnél segítséget kapni a nyugis és örömteli etetéshez!
Várunk szeretettel, mert az örömteli evés és etetés nem lehetetlen, még ha PICit nehezebben is indul... *
 *
 *