• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Mennyi koraszülöttet tud biztonságosan ellátni egy PIC nővér?

Mennyi koraszülöttet tud biztonságosan ellátni egy PIC nővér?

Képzelje el, hogy ápolóként dolgozik egy újszülött/koraszülött Intenzív osztályon, ahol magas betegforgalom mellett súlyos állapotú gyermekeket látnak el a nap minden órájában.
Előfordulhat, hogy egy nővérnek, 4-6 speciális ellátást igénylő újszülöttről kell gondoskodnia.

Pici ápolók naplója

Pici ápolók naplója

A nemzetközi újszülött, koraszülött ápolók napja (International Neonatal Nurses Day) augusztus 15-én lehetőséget ad arra, hogy megünnepeljük mindazt, amit a babák és családjaik életének és az ápolók világméretű elismerésének javítása érdekében tettünk és teszünk." Ezzel a jelmondattal indította útjára a Council of International Neonatal Nurses a kezdeményezés ötletét, hiszen szerte a világban az egészségügy ezen szegmense csöndben, szinte láthatatlanul végzi a munkáját.

PIC-ik ellátása nővér szemmel

PIC-ik ellátása nővér szemmel

Egyszer volt hol nem volt... Kezdhetném ezzel a sokszor hallott mese bevezetéssel a gondolataimat. Kitérhetnék arra is, hogy miként kerültem erre a pályára, de nem teszem, mert akkor nagyon sok mesélni valóm lenne. Amit tudni kell rólam, az az, hogy az intenzív osztályra a gyermekszeretetem és a nagyfokú empátia készségem sodort. 25 év alatt soha nem bántam meg, hogy ezt a szakterületet választottam.

Csiki Andrea koraszülött ápoló

Csiki Andrea koraszülött ápoló

Kedves Munkatársam!

Te, aki a világ legcsodálatosabb hivatását a legkedvesebb legszerethetőbb osztályán végzed, hozzád szólok most PICi Ápoló! 34 éve vagyok ezen a pályán, s bár voltak nehéz helyzetek, de soha egyetlen pillanatig sem bántam meg, hogy ezt a hivatást választottam. Sok-sok évvel ezelőtt ropogósra keményített hófehér köpenyben, csillogó szemmel, szívemben tele tettvággyal segíteni akarással kezdtem el dolgozni.

PICi Ápoló

PICi Ápoló

„Ne arra törekedj, hogy Te légy a legjobb. Törekedj arra, hogy mindannyian a legjobbak lehessetek!”

Mikor először láttam koraszülötteket inkubátorban feküdni, tudtam, hogy ez az életem, a hivatásom, a jövőm. Nem volt bennem több kérdés, nem volt bizonytalanság.

Mit szeretek a munkámban?

Keresés

Támogasd Őket, támogass bennünket!