• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

RSV vírus tünetei és kezelése

RSV vírus tünetei és kezelése

Az RSV fertőzés tünetei nagyon hasonlóak a közönséges megfázáshoz, mint orrfolyás, köhögés, ziháló (sípoló hangú légzés) és étvágytalanság. Míg gyermekeknél megjelennek a tünetek, felnőttek lehetnek akár tünetmentesek is a fertőzés lefolyása alatt.

Mi az RSV?

Mi az RSV?

Az RSV (Respiratory Syncytial Virus) egy vírus, amely legtöbbször közönséges megfázáshoz hasonló tüneteket okoz, ám egyes esetekben légzési nehézséghez, súlyos tüdőgyulladáshoz vezethet. Szövödménye lehet asztma és kialakulhat olyan súlyos állapot, mely kórházi kezelést, oxigén terápiát igényel.

RSV vírus

koraszülött, koraszülött ellátásKedves családtagjaim, anyu-apu barátai!
 

Haza mehetek! Annyira izgatott vagyok, hidd el nekem nálam jobban senki nem örül (talán csak anya és apa) de végre annyi akadály és megpróbáltatás után véget ér ez a hosszú, nem tervezett kirándulás. Minden egyes nappal erősebb és pufibb leszek. Anya és apa nem tudja eléggé megköszönni azt a túláradó szeretet, támogatást, megértést amit az elmúlt hetekben kaptak tőled. Olyan sokat tettél értük, minden kis segítség, ima, telefonhívás annyira jól esett nekik. Helyettem is ölelted őket, és bíztatóan mosolyogtál rájuk.