• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

PICi történet

PICi történet

- Amikor érezted, hogy baj van, hogy menni kell, mennyire voltàl tudatàban annak, hogy pillanatokon belül anya leszel?

P. Gy.: -Azonnal. Villámcsapásként ért a felismerés, amikor az éjszaka közepén egyszer csak felébredtem, és folyni kezdett a magzatvíz. Félálomban egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy csak álmodom, de amikor a következő mozdulatra még egy nagy adag magzatvíz kibuggyant, akkor már tudtam, hogy ez a valóság, és már nincs visszaút. Iszonyú félelem járt át, hiszen először hasított a fejembe, hogy talán el is veszíthetjük a piciket.

A gyermek ellátása sérülhet, ha a szülők összetűzésbe kerülnek az egészségügyi személyzettel

A gyermek ellátása sérülhet, ha a szülők összetűzésbe kerülnek az egészségügyi személyzettel

(Healthday) - a legújabb tanulmány szerint a reklamáló szülők összezavarhatják annyira az egészségügyi team tagjait, hogy az meggyengíti az ellátás minőségét. Az egészségügyi team egy újszülött intenzív osztályon (PIC) rosszabb döntéseket hozhat azon szimulált sürgősségi esetekben, ahol a dühös szülő szerepét játszó színész gorombán bánt velük, derül ki a kutatásból.

Szülőket a PIC-ekbe!

Szülőket a PIC-ekbe!

Szem előtt kell tartanunk, hogy nem csak a babát, hanem az egész családot is gondozzuk.

"Mi nem vagyunk elégségesek a baba számára, az édesanya és az édesapa a kulcs ahhoz, hogy sikeresek lehessünk, a gyerek, a szülők, a család és a gyógyításban, az utógondozásban dolgozó szakemberek. Nem elég a hazaadáskor az anyuka kezébe nyomni a gyereket, ráadásul a hazakerülés után még egy nagyon hosszú, sorsdöntő és rögös életszakasz következik az egész család számára.

Látogatási idő a koraszülött intenzív osztályokon

Látogatási idő a koraszülött intenzív osztályokon

"A baba a főnök!"


Egy koraszülött kisbaba ellátása mindig komoly felkészültséget és összehangolt csapatmunkát igényel, Ő van a központban. Ahhoz, hogy egy törékeny PICi egészségesen mehessen haza, elengedhetetlen, hogy a számára biztonságot jelentő, szeretetet adó anya és apa a nap 24 órájában mellette lehessen! Ne csak 2-3x15 percre nézhesse meg, esetleg érinthesse, hiszen Ők nem látogatók, nem külső szemlélődök, hanem az ellátó csapat legfontosabb tagjai!

PICik szülei - avagy koraszülött ellátás a szülők szemszögéből

PICik szülei - avagy koraszülött ellátás a szülők szemszögéből

A Melletted a helyem Egyesület és az Abbvie Kft. a Magyar Perinatológiai Társaság XIV. Kongresszusának keretein belül nagy sikerrel megrendezte a PICik szülei - avagy koraszülött ellátás a szülők szemszögéből című szimpóziumát. A beszélgetés négy fő téma köré épült: Látogatási idő - kenguruzás, Anyatejes táplálás, Kommunikáció orvos - nővér - szülő között és Szülői kompetencia a PIC ellátást követően.

Szülői tanácsok a koraszülött intenzív osztályon!

Szülői tanácsok a koraszülött intenzív osztályon!

Gratulálunk, szülő lettél!
A koraszülést követően, pillanatok alatt egy törékeny, apró pici baba őrangyalává válsz. Valószínűleg az első napokban nem érzed elég erősnek magadat ekkora felelősséghez, talán nem is nagyon érted mi történik körülötted, nem érted a speciális PIC nyelvet. Mi szülők, akik már megjártuk a PIC-et, abban próbálunk segítséget nyújtani, hogy hogyan találd meg a benned rejlő szülői hangot, mellyel óvod, félted gyermeked és segíted a szakembereket, hogy kisbabád mielőbb megerősödjön, meggyógyuljon.