• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Preeklampszia-bárkivel előfordulhat?

Preeklampszia-bárkivel előfordulhat?

Preeklampszia management a várandósság során - Az édesanya és gyermeke egészségének biztosítása

 

A Melletted a helyem Egyesület, a Biotest Hungaria Kft. és a Thermo Fisher Scientific közös webináriumának célja, hogy felhívják a figyelmet a korai peeklampszia szűrésének és megfelelő kezelésének fontosságára.

Preeklampszia: nemzetközi tapasztalatok a szűrésről, megelőzésről

Preeklampszia: nemzetközi tapasztalatok a szűrésről, megelőzésről

Előadók: Silke Mader, prof. Kypros Nikolaides, prof. Stefan Verlohren
Silke Mader az EFCNI alapítója, 25 éves volt, amikor ikrekkel volt várandós. Sose hallott előtte a terhességi toxémiáról. Magas rizikójú volt a terhessége, hiszen első várandósságról, ikerterhességről beszélünk, és fehérjét ürített a szervezete.

A szteroid profilaxis csökkenti a koraszülött babák agyvérzésének kockázatát

A szteroid profilaxis csökkenti a koraszülött babák agyvérzésének kockázatát

A szteroid kezelés, amely a koraszülöttek tüdejének érését hivatott elősegíteni megszületésük előtt, az agyvérzéstől is óvja őket megszületésüket követően, derült ki egy Kalifornia államban (USA) a Stanford Egyetem Orvosi Karának kutatási eredményei alapján. A szülés előtt adott szteroid kezeles felére csökkenti a koraszülöttek súlyos agyvérzésének kockázatát. A kutatást közel 26000 koraszülött esetében végezték 2007 és 2013 között, és kiderült, hogy ez a kedvező hatás még a legkorábban világra jött koraszülöttek esetében is megfigyelhető.

Megelőzés. Írta: Prof. Dr. Bódis József

Megelőzés. Írta: Prof. Dr. Bódis József

A WHO meghatározása alapján a fogantatástól a 37-42. hétig tart a magzat normál kihordási ideje. Az érett újszülöttek súlya 2500-4500g között mozog. Definíció szerint a betöltött 24-37. terhességi hét között született újszülötteket koraszülötteknek hívjuk. Nagyon sokáig a 28. terhességi hetet tekintették a koraszülöttség alsó határának. A magzat fejlődése során nagyjából innentől válik képessé az önálló életre, bár sok szerve, a légzése és a keringése még nem elég fejlett ahhoz, hogy segítség nélkül alkalmazkodni tudjon a külvilághoz.

Keresés

Támogasd Őket, támogass bennünket!