• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Magyarországon minden órában születik egy koraszülött baba! Amennyiben ezt az applikációt letöltötted vagy veszélyeztetett várandósként, vagy már édesanyaként - édesapaként olvasod ezeket a sorokat. A koraszülések száma évek óta 9%-os Magyarországon, ami azt jelenti, hogy évente 8000 baba kezdi az életét a PIC osztályokon vagy azért, mert korábban érkezett vagy olyan állapotban, betegséggel érkezik a világra, melyhez intenzív ellátás szükséges. A szülést követően, pillanatok alatt egy törékeny, apró pici baba szülőjévé válsz. Valószínűleg az első napokban nem érzed elég erősnek magadat ekkora felelősséghez, talán nem is nagyon érted mi történik körülötted, nem érted a speciális PIC nyelvet. Ahhoz, hogy mielőbb kompetens szülővé válj ebben az ijesztő, medikalizált környezetben, arra van szükség, hogy időben megkapd azokat a naprakész, bizonyítékokon alapuló hiteles információkat, tippeket, híreket, amelyet nem biztos, hogy az intenzív osztályon dolgozó szakemberek az adott pillanatban át tudnak adni Neked.  

Mi, az applikáció készítői, szakemberek (orvosok, ápolók, fejlesztők) és érintett, korábban érkezett gyermeket, tinédzsert nevelő szülők, segítünk neked eligazodni a koraszülött ellátás során folyamatosan halmozódó fontos adatok gyűjtésében, melyeknek nagy szerepük lesz az utógondozás során és segítik a gyermekgyógyász, pulmonológus, neurológus, gasztroenterológus, laktációs és fejlesztő szakemberek munkáját, hogy gyermeked a legjobb ellátásban részesüljön.

A PIC app segítségével elmesélheted kisbabád megszületésének történetét, feldolgozhatod a mindennapi megpróbáltatások során felgyülemlő stresszt és megoszthatod a boldog pillanatokat, a PIC mérföldkövek elérését családtagjaiddal, barátaiddal. A környezeted számára így még egyértelműbb lesz, milyen nehéz élethelyzeten mentek keresztül együtt, családként. Ha van kedved napról-napra, látogatásról-látogatásra vezess naplót mi történt a gyermekeddel. Készíts naponta fotót, írj blogot, amelyben olyan félelmeket is leírhatsz, amit nem biztos, hogy szeretnél a szeretteiddel megosztani.

A PIC app nemcsak a koraszülött intenzív ellátás során lesz nagy segítség, hanem gyermeked felnőtté válásáig összegyűjthetsz minden az egészségével kapcsolatos információt egy helyre. Tarts velünk a következő 18 évben, hiszen a PIC hullámvasútnak csak az első állomása a PIC, a hazamenetelt követően, az utógondozás során sem engedjük el a kezedet.

Töltsd le most!