• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

FINE 2 képzés

FINE 2 képzés

2019. szeptember 30-án az Újszülöttjeinkért, Koraszülöttjeinkért Alapítvány szervezésében a debreceni és nyíregyházi PICi csapatoknál befejeződött a FINE (Family and Infant Neurodevelopmental Education) képzés 2. szintje is:
A gyakorlati készségek a családcentrikus fejlődéstámogató ellátás terén.

FINETA összefoglaló

FINETA összefoglaló

FineLegelső alkalommal 2018 februárjában hallhattak a szakemberek Magyarországon a FINE programról, a Budapesten megrendezett 4th Global  Symposium for Preemies nemzetközi konferencián. 17 hónappal később, már minden kelet-magyarországi 3-as szintű újszülött intenzív osztály teljesítette a képzés első szintjét és a következő szintre készül. Ez a hihetetlen eredmény olyan sorstárs szülők odaadó munkájának eredménye, akik felismerték a csecsemő- és szülőközpontú ellátás szükségességét.

FINE képzés Miskolc

FINE képzés Miskolc

2019.06.03-04. között a miskolci PIC orvosai és ápolói számára a Segíts Élni Alapítvány és a GE támogatásával, a Melletted a helyem Egyesület szervezésében Inga Warren és csapata fantasztikus előadásaival tartotta meg a Családcenrtikus  Fejlődéstámogató Ellátás Alapozó képzését.

FINE Kecskemét 2019

FINE Kecskemét 2019

2019. május 20. - 21., Kecskemét
A Korábban Érkeztem Alapítvány az EFOP-1.2.10-16-2016-00002 "Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld Régióban" projektjén belül FINE 1 (Family and Infant Neurodevelopmental Education) képzést szervezett a kecskeméti, gyulai, szegedi, bajai, békéscsabai és kiskunhalasi koraszülött intenzív, gyermekintenzív és újszülött osztály szakdolgozói (orvosok, nővérek) illetve a régióban dolgozó fejlesztő terapeuták számára.

FINE 2

FINE 2

"...Nem csak magunkért gyűltünk össze kollégák, gyakorlatilag mindannyian itt vagyunk, akik ma nem a gyerekek mellett dolgozunk. Ez nem véletlen. Nem csak a mi PiC-ünkért, nem csak a megyénkért, nem csak a mi régiónkért jöttünk el. Az egész országnak üzenni szeretnénk... hogy elindultunk, hogy még mindig változni, pozitív értelemben változtatni akarunk."

A FINE program alapozó képzése

A FINE program alapozó képzése

Family and Infant Neurodevelopmental Education (FINE)

A család és a csecsemő idegrendszeri fejlődése oktatóprogram.