• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért
FINE Kecskemét 2019

FINE Kecskemét 2019

2019. május 20. - 21., Kecskemét
A Korábban Érkeztem Alapítvány az EFOP-1.2.10-16-2016-00002 "Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld Régióban" projektjén belül FINE 1 (Family and Infant Neurodevelopmental Education) képzést szervezett a kecskeméti, gyulai, szegedi, bajai, békéscsabai és kiskunhalasi koraszülött intenzív, gyermekintenzív és újszülött osztály szakdolgozói (orvosok, nővérek) illetve a régióban dolgozó fejlesztő terapeuták számára.


Tovább olvasom

FINE 2

FINE 2

"...Nem csak magunkért gyűltünk össze kollégák, gyakorlatilag mindannyian itt vagyunk, akik ma nem a gyerekek mellett dolgozunk. Ez nem véletlen. Nem csak a mi PiC-ünkért, nem csak a megyénkért, nem csak a mi régiónkért jöttünk el. Az egész országnak üzenni szeretnénk... hogy elindultunk, hogy még mindig változni, pozitív értelemben változtatni akarunk." Ezekkel a szavakkal indította útjára Dr. Horváth Zsolt neonatológus a Family and Infant Neurodevelopmental Education; FINE képzést Debrecenben 2018 szeptemberében. 2019. március 26-án elindult a Gyakorati készségek a családcentrikus fejlődéstámogató ellátás során, a FINE képzés középfokú szintje a debreceni és nyíregyházi koraszülött intenzív osztály résztvevőivel.


Tovább olvasom

A FINE program alapozó képzése

A FINE program alapozó képzése

Family and Infant Neurodevelopmental Education (FINE)
A család és a csecsemő idegrendszeri fejlődése oktatóprogram

A FINE program alapozó képzésének (Level 1) első része, amely minden olyan koraszülött intenzív osztályon dolgozó szakembernek (neonatológusnak, szakápolónak, segédápolónak, gyermeksebésznek, szemésznek, szülész-nőgyógyásznak) szól, aki megfordul a PIC-en és javítani szeretné a családközpontú fejlődéstámogató ellátást az újszülött osztályokon.

A program  fő szerzője Prof. Inga Warren, aki tapasztalt angol és holland NIDCAP  képzett szakemberek közreműködésével állította össze a tananyagot.


Tovább olvasom