• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

RSV vírus

koraszülött, koraszülött ellátásKedves családtagjaim, anyu-apu barátai!
 

Haza mehetek! Annyira izgatott vagyok, hidd el nekem nálam jobban senki nem örül (talán csak anya és apa) de végre annyi akadály és megpróbáltatás után véget ér ez a hosszú, nem tervezett kirándulás. Minden egyes nappal erősebb és pufibb leszek. Anya és apa nem tudja eléggé megköszönni azt a túláradó szeretet, támogatást, megértést amit az elmúlt hetekben kaptak tőled. Olyan sokat tettél értük, minden kis segítség, ima, telefonhívás annyira jól esett nekik. Helyettem is ölelted őket, és bíztatóan mosolyogtál rájuk.
 

Most, hogy végre valahára hazamehetek, és találkozhatom legújabb barátaimmal (mackóval, nyuszival és az összes többi tőletek kapott ajándék állatkámmal) még mindig szükségem lesz a segítségedre, hogy még nagyobbra nőhessek, és nem is olyan sokára anyát az őrületbe kergethessem a dac korszakkal. Ne feledd, én még mindig nagyon kicsi és törékeny vagyok, és továbbra is picit jobban oda kell rám figyelni.
 

Az immunrendszerem még nem fejlődött ki teljesen, így kérlek halaszd el  látogatásodat abban az esetben, ha csak egy kicsit is megfáztál, vagy rosszul érzed magad. Tudom, hogy nagyon szeretnél végre megismerni és hidd el én is nagyon várom, hogy végre a kezedbe vegyél és megszeretgess, de engem egy egyszerű megfázás is nagyon beteggé tehet. Ha végre találkozhatunk,miután megérkeztél hozzánk, kérlek vedd le a cipődet, és moss azonnal kezet. Anyának és apának van egy hatalmas bödön fertőtlenítőszere (ők ezzel alszanak ) kérlek fertőtlenítsd le a kezed mielőtt hozzám érsz vagy magadhoz ölelsz.
 

A légző szerveim még mindig nagyon sebezhetőek, ezért kérlek tartózkodj minden erős dezodor illetve parfüm használatától. És mivel a tüdőm nagyon érzékeny, abban az esetben ha dohányzol, kérlek a látogatásom előtt válts ruhát, és mellőzd a dohányzást. A passzív dohányzás (pl. a kezed dohány illata) is nagyon káros a tüdőmre nézve.
 

Ha épp abban az időszakban engednének haza, amikor az RSV vagy az influenza fertőzés szezonjában vagyunk, meg kell értened, hogy még nem találkozhatunk. Az RSV vírus fertőzés nem rosszabb, mint egy egyszerű megfázás, de az olyan korababáknak mint én, ennél sokkal ijesztőbb tünetei lehetnek.  Azoknál a babáknál, akik a 32. terhességi hét előtt születnek sokkal nagyobb a kockázata az RSV vírus fertőzés szövődményeinek, mint  például hörghurut, tüdőgyulladás és egyéb súlyos légzési problémák, amelyek miatt azonnali kórházi kezelésre, intenzív terápiás ellátásra szorulhatunk. Előfordulhat, hogy a vírus annyira megviseli a szervezetünket, hogy akár bele is halhatunk.  Az RSV vírust terjedésének megakadályozása szinte lehetetlen. A vírus fizikai érintkezés által illetve a levegőben terjed tüsszentéssel, köhögéssel. A bőrödön, mint például a kezeiden akár 6 órán keresztül életképes, tárgyak felületén akár 12 órán keresztül. A leggyakrabban iskolás, óvodás gyerekek terjesztik. Kérlek értsd meg, hogy a szüleim nem fogadhatnak látogatókat ebben az időszakban (októbertől áprilisig).
 

Mielőtt meglátogatnál, mindenképp kérdezd meg anyut és aput, hogy jó-e az időpont, és hogy mennyi ideig maradhatsz. Vigyázz, lehet, hogy anya és apa nem akar megbántani,, hogy azt mondják most nem alkalmas a látogatás. Ha hallod a hangjukon hogy egy picit is hezitálnak, legyél te az okosabb, és majd meglátogatsz később. Tudod engem ez az új, kinti világ nagyon gyorsan túlpörget. Még meg kell tanulnom, hogyan bírkozzam meg ezzel a problémával. Engen is érdekel minden új arc, szín, hang, illat, de nagyon gyorsan elfáradok. A kórházban azzal töltöttem a szadidőmet, hogy rengeteget aludtam, és ez itthon sincs másképp. Úgy szeretek szundizni. Ha akkor érkeznél, amikor éppen evés után szundizok, akkor légyszi ne ébressz fel. Az alvás fontos, hogy minél nagyobb és okosabb legyek.
 

Ez a levél nem azért keszült, hogy megbántsalak vele, egyszerűen csak azt szeretném elmondani neked, hogy annak ellenére, hogy végre hazamehetek, még mindig nagyon pici és sérülékeny vagyok, és még szükségem van egy kis időre, hogy növekedjek és erősödjek. Köszönöm  a megértést, és hogy tiszteletben tartod szüleim kérését és döntéseit, aminek egyetlen célja van, hogy én boldog és egészséges gyerkőc lehessek. Jaj, nagyon várom már hogy találkozhassunk, és része legyek az életednek.

Ölellek és puszillak
Ui.: Az ajándékomat nehogy otthon felejtsd :)


Dokumentum letöltése PDF formátumban