Az MPT XIV. Kongresszusa

Az MPT (Magyar Perinatológiai Társaság) XIV. Kongresszusának legfontosabb célkitűzése a szülők egyre erőteljesebb bevonása a neonatológiai ellátásba illetve a szülészek és neonatológusok szorosabb összefogása olyan nagyon fontos témákat felölelve, mint a fejlődési rendellenességek, a császármetszés kérdésköre illetve a szoptatás elősegítése.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a 2 napos tanácskozás során, számos szakember visszautalt a szülői szimpóziumon hallottakra és arra reflektálva illetve beillesztve építette fel előadását.

Orvosok, nővérek és szülők csatlakoztak a konferencia ideje alatt mozgalmunkhoz, ki - ki a maga szakterületén felajánlva segítségét.

A standunkhoz látogatók között tombolát szerveztünk, melynek győztesét a konferencia 2. napján sorsoltuk ki, Dr. Kovács Gábor (BAZ Megyei Kórház, Miskolc) lett a nyertes.

Dr. Dicső Ferenc szíves invitálására meglátogattuk a gyermekosztályt, és természetesen a PIC-et, melyet elárasztottunk a Melletted a helyem Egyesület önkéntes szülőinek ajándékaival.

Beköltözött 20 kengurumama picinyeivel, hogy az inkubátor tetején a babák gyógyulását segítsék, és jelenlétük üde és örömteli színfolt legyen szüleik számára, így is jelezve, hogy a baba állapota lehetővé teszi, hogy anya és apa karjaiban és mellkasán gyógyulhasson.
Morvay Kinga varrótündérünk ezúttal is szívét lelkét belevarrva készítette az ellátáshoz és a baba kényelméhez nélkülözhetetlen fészkeket, apró sapkákat és babaruhákat.

A Melletted a helyem Egyesület kiállítói standján lehetett Magyarországon először hozzájutni a "Tégy a változásért - csatlakozz a Socks for Life kampányhoz" EFCNI füzethez.

Ez a füzet az egyesület honalpjáról letölthető pdf formátumban.

koraszülött, koraszülött ellátás

Továbbiak...