• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Érdekkepviseleti csoport EU

Az Édesanyák és Gyermekeik Egészségéért Érdekképviseleti Csoportot 2011 májusában alapította Dr. Angelika Niebler parlamenti képviselőtársával, Dr. Peter Liese-zel.

A csoport célja, hogy egybegyűjtsön egy változatos, az Európai Parlament Tagjaiból (EPTk) álló képviseleti csoportot, amely nyílt dialógust kezdeményezve segít biztosítani a lehető legjobb kezdetet minden újszülöttnek egész Európában csakúgy  prevenció, mint korszerűsített koraszülött és újszülöttellátás útján egyaránt.

Angelika Niebler és Peter Liese vezetésével az Európai Parlamenti Tagok nagy számban gyűltek össze, hogy kifejezzék aggodalmukat a koraszüléssel és az anyák valamint újszülöttjeik egészségével kapcsolatban. Ez az érdekképviselet szorosan együttműködik az Újszülöttek Védelméért Európai Alapítvánnyal (EFCNI).


A csoport céljai a következők:

  • Segítsék annak felismerését, hogy a koraszülés egyre növekvő fenyegetést jelent az európai polgárok egészségére valamint jólétére.
  • Felhívjàk a figyelmet a prevenciós intézkedések fontosságára a terhesség előtt és közben.
  • Kiemeljék a fő rizikófaktorokat és befolyásoló tényezőket melyek összefüggésbe hozhatóak a koraszüléssel Európában, beleértve az újszülöttmorbiditást és mortalitást, a magasabb kockázatot rövid-, és hosszú távú egészségkárosodásra, valamint a súlyos, krónikus állapotok és élethosszig tartó fogyatékosság kialakulásának magasabb kockázatát.
  • Felhívják a figyelmet arra az akár életen àt viselendő teherre, mely hatást gyakorol az egész családra, valamint a társadalomra egyaránt.