• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

GE felhívás

A Melletted a helyem Egyesület szakmai partnere a GE  egyedülálló figyelemfelkeltő akcióival szeretné felhívni a figyelmet a koraszülöttekre

A koraszületés Magyarországon sokkal több családot érint, mint gondolnánk. A legfrissebb adatok szerint hazánkban kiemelkedően magas, 9% körüli a koraszülések aránya, ami azt jelenti, hogy körülbelül minden tizedik gyermek idő előtt jön a világra. Az évente közel nyolcezer koraszülött közül pedig körülbelül 1 200 gyermek 1 500 gramm alatti testsúllyal születik.

A koraszülöttségből adódó rövid és hosszú távú nehézségekkel nem csak a babáknak, hanem a családtagoknak és a tágabb környezetnek, végső soron pedig az egész társadalomnak is meg kell küzdenie. A 2015. szeptemberében alapított, a koraszülöttek körül tevékenykedőket összefogó civil egyesület, a Melletted a helyem célja a legkisebbek és hozzátartozóik szakmai támogatása és hazai koraszülött ellátás érdekképviselete.

„Bár még csak két hónap telt el az egyesület megalapítása óta, a budapesti Lánchíd díszkivilágítás is bizonyítja, hogy szakmán túlmutató társadalmi összefogással sokat tehetünk azért, hogy a közvélemény figyelmét a PICikre irányítsuk - mondta el Dr. Nádor Csaba, neonatológus főorvos, az MH EK Perinatális Intenzív Centrumának (PIC) vezetője, az egyesület elnöke.

„A figyelemfelkeltés mellett azonban az is fontos, hogy ott segítsünk, ahol a leginkább szükség van rá, ezért is örülünk különösen annak, hogy partnereink közül a GE elsőként szervez Magyarországon adománygyűjtést a 2016. év első 1500 gramm alatti testsúllyal születő babája és családja részére” - tette hozzá a szakember.

A GE, mint a világ vezető digitális iparvállalata folyamatosan a világ népességét leginkább érintő problémákra keresi a választ. Ezzel összhangban a GE Healthcare magyarországi üzletága a Melletted a helyem Egyesülettel karöltve támogatja a korai fejlesztésen alapuló gondozást és a szülőkkel való minél harmonikusabb együttműködést. A koraszülöttek világnapja alkalmából meghirdetett, a GE Magyarország minden munkavállalójára kiterjedő jótékonysági gyűjtőakciónkkal is ezt a célt szeretnénk támogatni” - emelte ki Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.