• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Kenguruverseny 2019

"A legkisebb kenguruk tudnak a legnagyobbat ugrani."

A Melletted a helyem Egyesület idén IV. alkalommal rendezte meg kenguruversenyét a hazai PIC osztályok között. A verseny célja, hogy népszerűsítse a kenguru-módszert, és arra buzdítsa a hazai PIC osztályok dolgozóit, hogy a kenguruzás gyakorlata az osztályokon a napi rutin részévé váljon.  A 2019-es verseny május 1-én kezdődött és a hagyományokhoz híven május 15-én, a Kenguruzás világnapján ért véget.

Kenguruverseny 2019


Az Egyesület az idei versenyre olyan szülők jelentkezését várta, akik korababájukkal még valamely PIC osztályon tartózkodnak, a baba születési súlya 1500 gramm alatt volt és már a kezdetektől élvezhették a kenguruzás előnyeit. Idén 31 baba és 10 PIC osztály vett részt a „megmérettetésen”. Az előző évekhez hasonlóan díjazták a legtöbbet kenguruzó osztályt, illetve a legtöbbet kenguruzó babát és szüleit is. Az idei egyéni és osztályos győztes a Kecskeméti PIC osztály lett, akik már negyedik éve tudhatják magukénak a nyertesnek járó vándorkupát.

Kenguru verseny 2019
MHE Kenguruverseny 2019 Szeged

 

Kenguruverseny 2019Idén egy különdíj is kiosztásra került: a szegedi PIC osztályon nevelkedő, lelkesen és kitartóan kenguruzó, 300 grammal született Tímea és szülei vehették át Egyesületünk ajándékait. A kupán és a díjakon kívül az Egyesület személyre szabott nyereményekkel jutalmazta meg a győzteseket: a kecskeméti PIC osztály idén 2 mikrohullámú sütőt, ágyneműket, szoptatós párnát, a nyertes baba és szülei pedig egy babakocsit és Adamo-hintát kaptak ajándékba. A versenyben részt vett szülők a babáikkal ebben a 2 hétben összesen 1036 órát töltöttek bőr-bőr kontaktusban.

Az Egyesület idén több kampányt is indított a regisztrálás előtt álló, és már versenyben lévő szülők buzdítására: az esemény előtt megjelent a PICi filmek aktuális epizódja a kenguruzásról, mely a módszer számos előnyén kívül a helyes kenguruzás „szabályait” is bemutatta. Az Egyesület Facebook oldalán a verseny minden napján megjelent egy kép, egy lelkesítő gondolat, egy jótanács azoknak a szülőknek, akik már regisztráltak.


Ezúton is szeretnénk megköszönni Dr. Schill Beátának (Kengurumama, Aranyanyu), hogy elvállalta és örömmel segítette Egyesületünk munkáját, mint a Kenguruverseny fővédnöke.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az eredményhirdetés, valamint a díjak és a nyeremények átadása is a kecskeméti FINETA konferencián került kiosztásra.

 

 


Gratulálunk a nyerteseknek!  Hajrá Picik!