• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Koraszülöttek Világnapja 2015

2015. november 17. a Koraszülöttek Világnapja

Honvédkórház PIC
Jótékonysági uzsonna a legkisebb babákért!
2015. november 17.-én 1400 - 1700 a Honvéd Kórház aulájában. Várjuk süteménnyel, habos kakaóval, kávéval.
Cím 1062 Budapest Dózsa György út, 112

 

Koraszülöttek világnapja SOPRONEgy nap a legkisebbekért – lila színben a Tűztorony


Magyarországon minden tízedik gyermek a 37. terhességi hét előtt, koraszülöttként jön a világra. Jelentős hányaduk a gondos orvosi ellátás ellenére is maradványtünetekkel marad életben. November 17-én, a koraszülöttek világnapján az országos kezdeményezéshez kapcsolódva az idő előtt született csöppségeket fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet a Soproni Gyógyközpont is.

Teljes cikk itt olvasható: www.sopronkorhaz.hu

 

Koraszülöttek világnapja DEBRECEN
Debrecen is ünnepel november 17-én.


A Koraszülöttek Világnapján az Egyetem Neonatológia Tanszéke is lila díszeket kap, a debreceni víztorony is lilára lesz világítva. A PIC nyílt napot szervez, egy helyiségben berendeznek egy koraszülött intenzív osztályt, inkubátorral, lélegeztető géppel, betegőrző monitorral, illetve volt koraszülöttjeik fényképével. Az érdeklődéstől függően a nap folyamán 2-3 alkalommal fogadják a külső érdeklődőket, akik megnézhetik hogyan néz ki egy PIC, illetve egy orvos és egy nővér beszélgetne a látogatókkal. A Hajdu Bihari Naplóban és az egyetemi újságban is megjelenik egy cikk a témával kapcsolatban.




 

Pécsen a Zsolnay szobor

 

Koraszülöttek világnapja PÉCS

Öltözik lila fénybe a PICi hősökért a Koraszülöttek Világnapján.
"2015. november 17. a Koraszülöttek Világnapja. Magyarországon, így nálunk Pécsen is megünnepeljük ezt a napot. Osztályunkat díszbe öltöztetjük, vendégeket hívunk. Itt lesznek a PIC Ringató pécsi képviselői, Virág és Angéla, akik most kezdik meg zenével, énekléssel jó hangulatot teremtő munkájukat klinikánkon, bevonva a pici koraszülöttek szüleit, testvéreit ebbe a tevékenységbe. Szintén itt lesz Joli, aki megnyugtató jelenlétével, tanácsaival már két hónapja segíti a beteg babák szüleit a NIC-n, mint önkéntes szülői segítő. Szeretettel várjuk volt koraszülötteinket ezen a napon, 10-12 óra között, ha éppen erre járnak!"



 

VESZPRÉM
Koraszülöttek világnapja VESZPRÉM

Csolnoky Ferenc Kórház Koraszülött Osztály a Koraszülöttek Világnapján 2015. november 17. 1100 - 1300 óra között.


10 megszületett gyermekből 1 koraszülött a világon!

 

A tatabányai PIC


is csatlakozik a megmozduláshoz a Koraszülöttek Világnapja alkalmából. Dolgozóink lila szalagot fognak viselni és a nővérpulthoz kicsi zokniból álló füzért készítünk. Bocsó Rozália kolléganőnk saját festett képeiből kiállítást szervez. A kiállítás kórházunk előadótermében tekinthető meg.
Cim: Tatabánya, Dózsa György út 77.
Ezen a napon elindul a tatabanyai PIC - ringató program!

GYULA
Koraszülöttek világnapja GYULA


2015. november 17-én a Koraszülöttek Világnapja alkalmából a Gyulai Pándy Kálmán Intenzív Gyermekosztálynak Koraszülött Intenzív részlege nyílt napot tart. Várjuk azokat az érdeklődőket akik szeretnének betekintést nyerni a Békés myegyei koraszülött ellátásba. Megnézhetik 1 órásan, 1 naposa, 1 hónaposan pici babáinkat. Kérjük volt koraszülöttjeinket és szüleiket egy fotó elkészítésére, egy közös pillanat megörökítésére látogassanak el hozzánk!

Semmelweis Egyetem I.sz.Gyermekklinika PIC

 

Koraszülöttek világnapja Semmelweis Egyetem I.sz.Gyermekklinika PICJótékonysági reggeli a legkisebb babákért!
2015 november 17.-én 800 - 1100 a I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika aulájában várunk süteménnyel, habos kakaóval, kávéval!
Cím: 1083 Budapest, Bókay János utca 53.

Az admományokkal a Máthé Erzsi Alapítványt támogatja.

 

Hasznos volt számodra ez a cikk?
Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.8