• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Magyar Perinatológiai Társaság XVI. Kongresszusa 2018.

Napjainkra Magyarországon társadalmi prioritássá vált a népesség megtartásának, illetve lehetőség szerinti növelésének kérdése. Méltán büszkék lehetünk a hazai perinatológia eredményeire, a csecsemőhalandósági mutatók elmúlt években bekövetkezett látványos csökkenésére, és a túlélés minőségi mutatóinak javulására. Ugyanakkor a korábbiakhoz képest is nagyobb várakozással fordul a társadalom a perinatológia felé, ami jelenleg a szülészeti és újszülött ellátások családbarát ellátási formákban való megvalósulása iránt támasztott új igényekben mutatkozik meg leginkább.

Mindez nem lekicsinyelhető jövőbeni kihívást jelent a hazai perinatológia szakmai szereplőinek, ugyanakkor nagy fejlődési potenciált is rejt magában. A jövőben gyorsan változó ellátási körülmények és formák közepette kell majd fenntartani a jelenleg megszokott betegbiztonságot, az intézményi működő képességet és a szakmai szereplők legális biztonságát.

Mindez egyszerre kíván szakmai szilárdságot és alkalmazkodó képességet, valamint a páciensekkel való partneri kommunikációt és viszonyrendszert. A családbarát ellátási formák tárgykörén túl kongresszusunk vezeto témái lesznek, a komoly kihívást jelentő szívfejlődési rendellenességek méhen belüli felismerése és kezelése, az újszülöttkori korai fertőzések megelőzésének kérdése, a non invazív méhen belüli vizsgálatok egyre bővülő lehetőségei, valamint a kíméletes újszülött ellátás általánossá tétele.

A vezető hazai szakemberek tudományos előadásain túl, a soron következő Gyulán megrendezésre kerülő XVI. Kongresszusunk kiváló lehetőséget teremt arra, hogy folytassuk azt a gyümölcsöző párbeszédet, ami a hazai szülészek, gyermekgyógyászok, szakápolók, betegképviselők és szakmapolitikai szereplők között immáron több mint négy évtizede zajlik szervezett formában. Kongresszusunknak Gyula történelmi levegőjű, hangulatos fürdővárosa ad otthont, ahol a tudományos program mellett minden lehetőség adott a fizikai és lelki felfrissülésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre.


A Magyar Perinatológiai Társaság elnöksége nevében szeretettel várjuk 2018. szeptember 27–29–én Gyulán. Legyen aktív részese Társaságunk éves nagygyűlésének és kívánom, hogy sok új információval, értékes szakmai eszmecserével és élménnyel gazdagodjon rendezvényünkön!

Meghívó letöltése