• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Köszönet a pécsi NIC nővéreinek

A mi történetünk Pécsen, 2016.02.06 kezdődött. Lepény leválás miatt a terhesség 32.hetében 1730gr-mal született Tomi sürgősségi császármetszéssel.
3 napig csak infúziót kapott. Nekem a tejci még nem indult be, nagyon szerettem volna, hogy megkapja Tomi az immunanyagokat (colostrum), így megkértem az egyik anyukát, aki behozta nekem 3.napon a kórházba az elektromos mellszívót és 2 oldali stimulációval elkezdtem fejni.

koraszülött, koraszülött ellátás

A negyedik napon elkezdték a nővérek etetni Tomit 2-3 ml anyatejjel. Míg az inkubátorba volt nem szopizhatott, mert még pici volt. De mikor február 27.-én kivették és áthelyezték, akkor megprobálkoztunk a déli etetésnél a szoptatással.

Majd másnap ismét csak délben szopizott, mert hogy fáradékony (mondták) ezért üvegből kapta a tejcim a többi etetés alkalmával, és csak kevés pótlás kellett, ami donor tej volt. (az anyatej gyűjtöből)

Következő nap már 30ml szívott ügyesen, így a hatodik napon haza jöhettünk.
Az első mellre helyezésnél sokat segített Gabi PIC nővér (amit hálásan köszönünk).
Itthon a védőnőtől kaptam sok segítséget a szoptatással kapcsolatban.

Lassan 5 hónapos Tomi, még mindig anyatejes , 180ml eszik 4 óránként és ha szükséges hozzá pótlunk. De így is mindig anyatejjel kezdünk, mert ami van, azt kapja meg. És szeretném minél tovább fenntartani a tejtermelést és szoptatást.
Hisz a legjobb dolog a világon, mikor ott cuppog és elégedett a kisfiam. Hisz az ANYATEJ a LEGJOBB :-)
Üdvözlettel :Pencz Andrea és Fekete Tamás