• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

PICi Bende

Történetünk 2014. október 29-én kezdődött, mikor is kisfiúnk sürgősségi császárral megszületett, 30. terhességi hétre 980 gr-mal, 36 cm-vel. Nagyon megijedtünk hogy ilyen kicsike és ekkora felfordulást okozott hirtelen. 19 óra 20 perckor született, teljesen jól volt, egyedül vette a levegőt.
 

Éjfélkor az ügyeletes PIC-es doktornő próbált egy csepp anyatejet fejni kis Bendének, sikerült is neki. Reggel letoltak az osztályra és ebéd után a PIC-es védőnéni látogatott meg, aki elmondta és megmutatta, hogyan sikeres a fejés, sokat segített is benne.

Estefelé kb. 1 óra fejés után, könnyek között, boldogan vittem 1 mg tejet kicsikémnek. Két napon keresztül próbáltam kézzel fejni, nem sok sikerrel.
A második nap után a PIC Anyavárójában fejőgépek segítségével egyre növekedett a tejcsi mennyisége. Ezekben a napokban kezdtük meg a kenguruzást kisfiammal, nagyon nagyon nagy élmény volt, minden kenguruzást követően egyre több tejet tudtam fejni Babónak. Hétről hétre gyarapodott a baba és a tej mennyisége is, alig vártam, hoyg megkezdhessük a szoptatást.

A harmadik hét végén már 1400 gram volt Bende súlya, akkor végre megpróbálhattuk  :-) Mintha mindig is ezt csinálta volna, teljes volt az összhang. De sajnos csak kis  mennyiséget tudott szívni, kb. két hét alatt az összes PIC- es nővérke megfordult a szobánkban, hogy segítsen nekünk szopizni, ekkor kb. 33-34 hetes volt Babó. Ebben a korban még nincs akkora ereje a kicsinek hogy nagyobb mennyiségű anyatejet szívjon, és nagyon hamar kifárad tőle.
Tehát először is szondán keresztül kapott anyatejet, majd  hazamenetel előtt egy héttel már cici + cumisüveg +fejés.
Soha nem gondoltam arra, hogy a  cicizés nekünk nem fog sikerülni, hagytam időt neki hogy erősödjön. Nem ismeretlen nekem a helyzet, hiszen van  egy 16 éves fiam, aki 18 hónapos koráig szopizott.

Végre elérkezett a várva várt nap, és 2014. december 3-án haza vihettük a kicsit, aki akkor 2200 g és 35 hetes volt.
Soha nem fogom elfelejteni A PIC-en töltőtt öt hetet, nagyon nagyon sokat köszönhetek  nővéreknek és doktornéniknek, doktorbácsiknak.
Otthon is folytatódott a szptatás, cumisüveg + fejés időszaka, beszereztünk egy digitális baba mérleget és szopizás után mindig lemértük, és ha szükséges volt utána pótoltuk a hiányzó mennyiséget.

ÉS IGEN GYARAPODOTT :-)

Egyre több időt töltöttünk el cicin, egyre kevesebbet kellett cumisüvegből pótolni. Február elején elhagytuk a pótlást is, és azóta cicifüggő. Élvezzük az együtt töltött "cici-idő"minden egyes percét. Nemsokára bölcsis lesz, kicsit félek hogyan tudunk cici nélkül meglenni napközben.
Most korrigáltam 17 hónapos, 9800 g 80 cm makkegészséges (egyszer volt csak beteg,) nagyon eleven, iszonyatosan okos kisfiú, aki már rengeteg szót használ, szalad rohan, és sokat mosolyog.

Nagyon nagyon boldogok vagyunk vele, így teljes az életünk.