• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Szenvedelyem a fejes

Szenvedélyem a fejés! Mondta ezt egy hasonló helyzetbe lévő PIC-es anyuka. És milyen igaz...
Szerencsére találtam a kórházban olyan nővért, aki készségesen elmagyarázta a fejés titkát. Nagy titok ez! Először stimuláljuk a mellet kézi mellszívóval mivel kisbabánk most nem tud érintkezni a mellünkkel, masszírozzunk és császárosoknál pár nap múlva beindul (4-5 nap múlva kb).

Szüléstől számítva a 3. nap múlva próbálkoztam, Nekiültem a  szerszámokkal, hogy na akkor kezdjünk ezzel valamit.

Fejés, koraszülött ápolásNem nagyon reménykedtem a dologban, éreztem hogy gyenge a testem és eléggé ki is vagyok még száradva. De rajta voltam és csináltam...

Sőt csináltuk!

A férjem pumpált én masszíroztam. Talán ez egy fotót is megért volna! És VALAMI jött, valami pici kevéske és nagyon sárga. Nem tudtuk, hogy mit kezdjünk vele, ezért szóltam drága férjemnek, hogy a kis tejespalackkal szaladjon az osztályra és kérdezze, hogy ezzel tudnak-e kezdeni valamit.
Vicces, ahogy az apuka megy az osztályra az anyuka tejével és kérdezi, hogy : Jónapot, ez jó lesz?

És igen, JÓ!

Örültek, talán nálunk is jobban, az előtej, ami nagyon fontos a koraszülött babáknak és a mennyiség is elég mivel csak nagyon kis mennyiségeket kapnak. Örültünk nagyon mi is, és nekibuzdulva megvettük az elektomos mellszívó hiperszuper fajtáját.

Azóta csak jön, és jön... Kelek, eszek, fejek, babázok, eszek, fejek, babázok, pihenek, fejek, babázok és így tovább... A mennyiségek nőnek és az én önbizalmam is. Amit megtehetek a babákért az elsősorban ez! A fontos és éltető anyatej, ami segít nekik átküzdeni ezen a nehéz helyzeten. Tényleg nekem is szenvedélyem lett a fejés! Hédi és Léna Anyukája