• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Varró Pisti története

Pisti 2014.01.02-án született, mindössze 590 gr-mal a terhesség 25. hetében HELLP szindróma miatt. Hála a PIC rendkívüli munkatársainak, Pisti ügyességének, a rengeteg kengurúzásnak, és az anyatejcsinek, a kezdeti súlyvesztést követően Pisti lassan, de növekedésnek indult. Egyre gyarapodott, hiába hátráltatta, hogy kétszer is fertőzést kapott. 02.09-én már átlépte az 1 kg-ot. Háromszor vért is kellett kapnia, de ezen is túllendültünk. Hat hetesen már meg is fürödhetett.

Pisti két hónapot töltött inkubátorban, 03.07-én került végre kiságyba. Ekkor már 1650 gr volt a súlya.
A kiságyas időszak már jó volt, gyakorolhattuk a szoptatást, a fürdetést. Pisti  sokat volt még a kiságyban is CPAP-on, de ekkor már szütyire is kezdett átszokni. Végül az oxigénmaszkot is kipróbálta pár hét erejéig, csakhogy szélesebb legyen a paletta.


koraszülött, koraszülött ellátás

04.08-án érkezett el a várva várt nap, Pistit a születését követő 96. napon hozhattuk haza végre a kórházból. Ekkor a többi babához képest viszonylag már nagy volt a maga 2460 gr-os súlyával, de mivel sokáig ragaszkodott az oxigénmaszkhoz, volt ideje gyarapodni.

koraszülött, koraszülött ellátás

Pisti itthon is gőzerővel növekedik, alig több mint fél évesen megtízszerezte születési súlyát. Ma már 10 hónapos, és a korrigált korának (6,5 hónap) megfelelően tökéletesen fejlődik, gyarapodik.

Meggyőződésünk, hogy Pisti a lehető legjobb kezekben töltötte élete első három hónapját. Örök hálával tartozunk a PIC összes munkatársának, amiért a mi csöpp fiúcskánk velünk lehet épen és egészségesen!

Köszönettel,
Varró Pisti és szülei