• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Akkor és Most: Koraszülött világnapi fényképes kihívás

#WPDChallenge

Pár héttel ezelőtt az alábbi sorok hatására egy sor kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy vajon, mi, koraanyuk, hogy vagyunk most, ebben a pillanatban?
Hol járunk a koraszülés okozta gyógyulás útján, bármi is lett a koraszülés következménye? Mit mutatunk meg a világnak a velünk történtekből?
Vajon reális képet adunk-e a koraszülés valós körülményeiről?

#WPDChallenge
#WPDChallenge

 

Máté története jó példa az Akkor és Most helyzet, mely megmutatja Máté fejlődését az elmúlt évek folyamán!

A koraszülött világnapi fényképes kihívással a lehető legtöbb szülőt és volt koraszülött gyermeket, tinit és felnőttet szeretnénk elérni, azt szeretnénk kérni, hogy a fényképek feltöltésekor jelöljék meg három olyan barátjukat vagy ismerősüket, aki Ön szerint szívesen részt venne a kihívásban! A részvétel önkéntes, senki ne érezze kényszernek a csatlakozást és a feltöltött fényképek nem jelennek meg az Egyesület kiadványaiban, weboldalán írásos szülői engedély nélkül csak és kizárólag a kihívás folyamán.

A kihívás időpontja: November 14 és 18 között zajlik.
A kihívás fő célcsoportja azon édesanyák és édesapák, akiknek koraszülött gyermeke van, a Facebookon és főleg Instagramon fog zajlani.

A kihívás alapja a mostanában népszerű „Akkor és most” közösségi médiás trend, amely során két képet mutatunk egymás mellett. Az első címe „Akkor”, a másiké pedig „Most”. ezek a képek valamilyen fajta fejlődésről, előre lépésről, a megtett út egy részéről számolnak be.

Így például az „Akkor” kép mutathat egy csecsemőt vagy akár Önt és babáját kenguruzás közben, míg a „Most” kép az élet egy későbbi pillanatát mutatja be, mint iskolakezdés, elindul a gyermek, vagy csak már milyen nagyra nőtt. Koraszülőnek vagy egy volt koraszülött szüleinek lenni sokkal többet jelent, mint amit két kép megmutathatna.

Csak válasszon valamit, amit szívesen oszt meg a közösségi médiában, akár gyermeke arcát kitakarva, valamit, ami spontán az eszébe jut, amit szívesen elmondana más szülőknek a képei révén.

Hogyan csatlakozzunk a fényképes kihíváshoz Facebookon/Instagramon

  • Válasszon ki két képet.
  • Az első képen szerepeljen mondjuk a koraszülött baba, a másikon pedig a gyermek most. Kérjük, válasszon olyan fényképet, amely tiszteletben tartja a gyermek személyiségi jogait. Amennyiben lehetséges, kérdezze meg gyermekét, hogy beleegyezik-e a fényképek közzétételébe.
  • Volt koraszülött serdülők vagy már felnőttek is részt vehetnek a koraszülött világnapi kihívásunkban!
  • Az, hogy hogyan jeleníti meg a képeket teljesen Önön múlik. Fel lehet tölteni két képet a Facebookra és/vagy az Instragramra és egyszerűen oda lehet írni, hogy „Akkor” és „Most” vagy egy kollázs alkalmazással a mobiltelefonon be lehet szúrni mindkét képet együtt és hozzá lehet adni a feliratokat.
  • A képaláíráshoz akár meg lehet adni az Önök személyes történetét is. Milyenek voltak a szülést követő hetek? Hogyan fejlődött a gyermeke? És hogy van manapság? Ha Ön volt a koraszülött gyermek, örülnénk, ha reményt tudna adni másoknak is azzal, hogy elmesélné személyes történetét és hogyan küzd meg bizonyos kihívásokkal.
  • Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb embert elérhessük, a koraszülött világnapi kihívásunkkal, kérjük bejegyzésében jelölje be három barátját vagy ismerősét, akik csatlakozhatnak.
  • Használja a következő hashtageket: #WPDChallenge #Koraszülött VilágnapiKihívás, #WorldPrematurityDay2020 #KoraszülöttVilágnap2020 #LittleHeroes #PICiHősök #koraszülött #koraszülés