• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Kenguru verseny összefoglaló 2017

2017 Egyesületünk életében a kengurzás jegyében telik. Meghívásunkra Budapesten üdvözölhettük Prof. Nils Bergmant, a kenguru módszer egyik leghíresebb kutatóját, nagykövetét. A Kenguruzás világnapja (május 15.) alkalmából immáron második alkalommal kenguruversenyt hirdetettünk a Koraszülött Intenzív Centrumok (PIC) között. A kengurumódszer, melynek lényege a bőr- bőr kontaktus létrejötte az édesanya vagy az édesapa mellkasán, elengedhetetlen a legapróbb koraszülött babák kiegyensúlyozott fejlődéséhez.

A számukra rendkívül fontos nyugodt és  biztonságos helyzeten túl, számos pozitív élettani hatása révén, az egyre fejlődő technikai feltételek mellett, a legjobb módszere az őket fenyegető súlyos károsodások megelőzésének, így a tüdőbetegség, a fertőzések kivédésének. Ez utóbbiban az anyatejnek van jelentős szerepe, melynek mennyisége egyértelműen emelkedik a kenguruzva töltött órák után.

Fantasztikus versenyt zártunk 2016-ban, melyről még több információ itt található.

A 2017-es Kenguruversenyt április 22-én az Óbudai Futónapon a 10:30-kor induló Családi Futam startpisztolya indította el.

Koraszülött világnap 2017

A cudar idő ellenére különböző távokon indulhattak gyerekek, családok, illetve a felnőtt távokon szülők, PICi nővérek és orvosok. A futóverseny keretein belül adománygyűjtésre is sor került és büszkén jelenthetjük, hogy futóköveteink kampánya hatalmas sikerrel járt. A kitűzött 600.000,-Ft –os összeg közel duplája gyűlt össze a nagylelkű adományozóknak köszönhetően. Az adományokból vásárolt nyeremények átadásáról késbbiekben képes beszámolót is közzéteszünk.

Koraszülött világnap 2017

A jeles napon 17 órakor a Kangatraining Magyarország a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal és Egyesületünkkel karöltve Flash-mob villámcsődületet hírdetett az ország 19 pontján, ahol édesanyák a babáikkal egyszerre táncoltak egyazon zenére, ugyanazzal a koreográfiával.

A KangaHelp program részeként a Kangatraining a villámcsődület ideje alatt és az interneten gyűjtést szervezett és a befolyt összegből (1 062 495 Ft) a kenguruzást segítő eszközöket vásárolnak, ezzel is segítve a módszer megvalósítását, de rengeteg adomány, mint pelenka, kis ruhácskák, takarók is érkezett az ország különböző koraszülött centrumainak segítségként.

A kenguruverseny 2017. május 15-én éjfélkor zárult. Legnagyobb örömünkre ebben az évben már 13 PIC szállt versenybe a megtisztelő vándordíjért.

A versenyben résztvevő PIC-ek és helyezésük a regisztrált adatok szerint:

PIC Összes kenguruidő
Kecskeméti PIC 25863 perc
Budapest Honvéd 21850 perc
I-es Gyermekklinika PIC 9012 perc
Gyula PIC 6784 perc
Szeged PIC 6010 perc
Tatabánya PIC 4610 perc
Győr PIC 3900 perc
Miskolc PIC 3669 perc
Pécs PIC 1715 perc
Debrecen PIC 995 perc
Székesfehérvár PIC 839 perc
Nyíregyháza PIC 420 perc
Veszprém PIC 180 perc

 

Az egyéni versenyt Kecskeméten született Léna baba nyerte, és a szülők kérésére egy autósüléssel ajándékoztuk meg őket.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Dr. Schill Beátának (Kengurumama, Aranyanyu), hogy elvállalta és örömmel segítette munkánkat, mint a Kenguruverseny fővédnöke adománygyűjtő futókövet.

Koraszülött világnap 2017

Hasznos volt számodra ez a cikk?
Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 473

Átlagos értékelés: 4.5