• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

PICi futás a koraszülöttekért

A Kenguruzás világnapja (május 15.) alkalmából a Melletted a helyem Egyesület immár második alkalommal kenguruversenyt hirdet a Koraszülött Intenzív Centrumok (PIC) között. A 2017-es Kenguruversenyt április 22-én az Óbudai Futónapon a 10:30-kor induló Családi Futam startpisztolya indítja el. A verseny 2017. május 15-én éjfélkor zárul. A Kenguruverseny fővédnöke és futókövete: Dr. Schill Beáta Kengurumama, Aranyanyu.


Koraszülött futásA kengurumódszer, melynek lényege a bőr- bőr kontaktus létrejötte az édesanya vagy az édesapa mellkasán, elengedhetetlen a legapróbb koraszülött babák kiegyensúlyozott fejlődéséhez. A számukra rendkívül fontos nyugodt és  biztonságos helyzeten túl, számos pozitív élettani hatása révén, az egyre fejlődő technikai feltételek mellett, a legjobb módszere az őket fenyegető súlyos szövődmények megelőzésének, így a tüdőbetegség, a fertőzések kivédésének. Ez utóbbiban az anyatejnek van jelentős szerepe, melynek mennyisége egyértelműen emelkedik a kenguruzva töltött órák után.

 

Fantasztikus versenyt zártunk 2016-ban. Az Egyesületet is meglepte a résztvevők száma és a verseny népszerűsége. Az ország 20 PIC-éből 11-en csatlakoztak a versenyhez, 57 PICi kenguruzó baba élvezte szüleinek kényeztető ölelését és gyógyult karjaikban.

 

https://www.mellettedahelyem.hu/publikaciok/hirek/kenguru-verseny-eredmenyek-2016

Ebben a pillanatban már 11 futókövetünk gyűjti a kenguruverseny nyerteseinek szánt ajándékokra az adományokat.

A gyűjtés oldalán figyelemmel kísérheti a jelenlegi állást, és amennyiben módjában áll, bármilyen apró PICi összegű adománnyal (akár 10 Ft.-tal) támogassa jóügyünket.

http://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/picifutas.html#.WONImo6kI0Q

Várunk mindenkit április 22-én délelőtt a Futófesztiválra, ahol akár egyénileg akár családilag kinyilváníthatják szolidaritásukat a koraszülött babákért! A családi futásban való részvétel ingyenes, a rendezők nem kérnek nevezési díjat!

http://obudaifutofesztival.hu/

Hajrá PICik!

Koraszülött futás