Kangaroo Care Awareness Day 2018

koraszülött, koraszülött ellátás

A Kenguruzás Világnapja 2018. május 15.

Immár harmadik alkalommal szeretnénk felkérni az összes PICi anyukát és apukát, nővérkét és orvost, hogy ünnepeljünk együtt!
2018-ban is útjára indítjuk a PICi kenguru versenyt, melynek igazi nyertesei a PICi Hősök lesznek. Ezúttal 10 napon keresztül gyűjtjük az adatokat arról, hogy melyik PIC-ben mennyi időt töltenek "kenguruzva" a gyermekek. Aztán eredményt hirdetünk, és az első helyezett PIC-et és a nyertes PICit megjutalmazzuk.

Amennyiben az Önök gyermekét PIC (NIC)-ben ápolják, regisztráljon a honlapunkon! A regisztrációhoz videós segítséget itt is talál: YOUTUBE

Minden ápolással kapcsolatos segítséget, teendőket, pontos instrukciókat a kenguruzáshoz való felkészülésre, kivitelezésre ebben a cikkben találhatók: Ápolási teendők a sikeres kenguruzás érdekében
Nagyon fontos és kiemelendő, hogy a kenguruzás alkalmazkodjon a baba igényeihez  és ne zavarjuk meg a gyermek alvási ciklusát, a kenguruzási idő minimum 2 óra!

A verseny ebben az évben Anyák Napján, május 6-án 10:00 órakor  indul, és május 15-én éjfélkor fejeződik be. Kérjük, jegyezze be, hogy mennyi időt töltött gyermekével kenguruzva és minden egyes "kenguru eseményt" külön jelöljön!

Két nyertest fogunk hirdetni, az első PIC-et, ahol a 10 nap alatt a legtöbbet kenguruztak a babák, és egy PICit, aki a szüleivel a legtöbb időt töltötte kenguru módszerrel.

A nyeremények kapcsolódnak a kenguru(k)hoz :)

A 2016-os kenguruverseny összefoglalóját itt olvashatják el: kenguruverseny 2016

A 2017-es eredményt pedig itt lehet megtekinteni : Kenguruverseny 2017


Még pár nap és újraindulnak a számlálók, hajrá PICik, hajrá PICi szülők és PICi nővérek!

Regisztrálni a weboldalon, több helyen is lehet. A főoldalon, a jobb oldalon elhelyezett regisztrációs gombra kattintva. Vagy ha még nem vagy bejelentkezve a rendszerbe, akkor bármelyik szolgáltatásunkra (kengurunapló, babanapló, fejési napló, szoptatási napló) kattintva, az oldal megjelenésével újra eléred a regisztráció gombot. Adatfelvitel és módosítás menüpontban is eléred a regisztrációt.

 

Több személyes adatra is rákérdezünk a regisztráció folyamán, amely a szülőket és a babákat is érintik. Gyorsabb regisztráció érdekében minimális az az adat, amelyet kötelezően meg kell adni. Köszönjük, ha minden adatot kitöltesz mert, ezzel segíted munkánkat, hogy minél jobb és testreszabottabb szolgáltatásokat tudjunk létrehozni.

 

Nem! Regisztráció után a rendszer azonnal beléptet, és a baba adatainak kitöltésére irányít.

 

Igen! A gyermek adatok rögzítése menüpontban több gyermeket is felvihetsz.

 

A TAJ szám megadása nem kötelező adat, így nem kell megadni. Ha bővülnek szolgáltatásaink a TAJ szám fontos szerepet kaphat.

 

Fejlécben a lila sávon kattints a kengurunapló menüpontra, vagy az adatfelvitel és módosítás menüpontban válaszd a kengurunapló menüpontot.

Kattints az új adat felvitele feliratra, és megjelenik az adatbevitel lehetőség.

1. Ha több babát vittél fel, akkor válaszd ki, melyik babához szeretnél felvinni adatot.
2. Add meg a kenguruzás kezdetének pontos időpontját.
3. Add meg a kenguruzás időtartamát, pl.: 1 óra 10 perc.
4. Ha szeretnél képet is feltölteni a kengururól, azt is megteheted, de kitöltése nem kötelező.
5. A mentés gombra kattintva rögzítsd az adatokat.

 

Ha a rögzítés megtörtént, egy táblázatban látod összesítve a kengurunaplódat.

 

Visszamenőleg egy adott napra csak akkor tudsz rögzíteni adatot, ha azon a napon nincs felvitt kenguru. Tehát ha kifelejtettél egy kengurut, akkor törölni kell az aznapra felvitt összes kengurut, és újra fel kell vinni az aznapi adatokat.

 

Igen! Folyamatosan rögzítheted a kenguruzásokat. Az adatok megmaradnak.

 

Regisztrációs videósegédlet

Továbbiak...