• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Az örömteli etetés webinár

Az örömteli etetés webinár nagy népszerűségnek örvendett és a probléma jellegéből adódóan a résztvevő szakemberek száma a szülőkhöz képest magasabb volt. 
Hiszen mit is mondjunk a szülőknek, akik ennek az ellenkezőjét élik át, egymástól teljesen eltérő információt kapnak?  

Edina&Máté története ékes példája annak, hogy nem dughatjuk homokba a fejünket és van bőven teendő. Az evés és etetés hatalmas családi problémává válhat, amely nagyon gyorsan egészségügyi beavatkozást igényelhet, ehhez elég egy „egyszerű” fertőzés, mely nagyon gyorsan kiszáradást okozhat egy kisgyermeknél. 

Dr. Pekli-Tóth Fanni Fine I-II végzett neonatológus és Dr.Ronaszéki Dóra IBCLC, csecsemő- és gyermekgyógyász, a Szoptatásért Magyar Egyesület elnökének előadásában elhangzottak a megelőzést helyezik előtérbe, valamint mindketten kiemelték, hogy a szoptatás és anyatejes táplálás a biológiai norma, amelyhez minden segítséget meg kell adni egyből a baba születését követően az édesanyának már bent a szülőszobán, majd a III-as és II-es szintű koraszülött intenzív ellátás során. 
Amennyiben ezeken az osztályokon történő ellátás során megvalósulhat a non-nutritív majd a nutritív szopás, a kenguru módszer, mint terápia alkalmazása, az édesanya pszichés és laktációs támogatása, úgy minden esély megvan a kizárólagos szoptatás megvalósulására hazaadás előtt és azt követően megelőzve a későbbi etetési problémákat. 


Fontos a „hiedelmeken alapuló etetés” megszűntetése a PIC-eken, hiszen a cumisüveges táplálás nem kevésbé fárasztó vagy könnyebb a baba számára, sőt számos bizonyíték alapján biztosan állíthatjuk, hogy nem hízik gyorsabban a baba és nem mehet gyorsabban haza, ha cumisüvegből eszik. A bizonyítékok egyértelműek, hogy a cumisüveges táplálás ártalmas és averzív etetési problémákhoz vezethet.
Ajánljuk a webinárt minden PICi szülőnek, azoknak is akik még a PIC-en gyógyulnak és azoknak is akik már otthon „küzdenek” az etetéssel valamint minden szakembernek, aki érintett koraszülöttek táplálásában (PICIII, PICII) evési és szoptatási ambulanciákon de akár a bölcsődei gondozónőknek és óvónők számára.
Mert enni kell, de nem mindegy hogyan!
     
Köszönjük a Szoptatásért Magyar Egyesületnek az együttműködést, a résztvevőknek pedig a figyelmet.


Keresés

Támogasd Őket, támogass bennünket!