• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

EFCNI szervezeteinek találkozója, 2022

EFCNI szervezeteinek találkozója, 2022
Két és fél évet kellett várnunk, hogy a világ koraszülöttekkel foglalkozó beteg- és szülőszervezetei ismét személyesen találkozhassanak!
Ugyan kevesebben voltunk, mint ahogy az lenni szokott egy ekkora, minden kontinensre kiterjedő szervezet esetében, de még így is az európai szülőszervezeteken kívül számos amerikai, ausztrál és afrikai szülő és betegképviselő tudott részt venni a találkozón.
 

Az EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infant) konferencia azért is volt különleges Egyesületünk számára, mert ebben az évben az EFCNI elnökségének felkérésére részletes beszámolót és előadást tartottunk a világjárvány alatti munkánkról. Jó néhány országban a világjárvány katalizátorként hatott a szervezetek munkájára, ebben a Melletted a helyem csapata sem volt kivétel, és ugyan még több erőfeszítést követelt a felmerülő problémák megoldása, de talán emiatt is vagyunk nagyon büszkék és elégedettek az elért eredményekkel kapcsolatban.

Természetesen a FINE (Family and Infant Neurodevelopmental Education) képzés online átalakításáról és annak megvalósításáról, eddigi tapasztalatainkról tartottunk előadást. Az előadás azért is volt különleges, mert a romániai partnerszervezettel ARNIS (eddig Unu si Unu) közösen mutattuk be az elmúlt évek eredményeit. Egyesületünknek kiemelkedő szerepe van a FINE online képzés nemzetközi szinten történt megvalósításában, főleg romániai adaptációjában.

Az elmúlt 2 év egyik legszívmelengetőbb pillanata volt számunkra, hogy 2021-ben a Koraszülöttek Világnapján megvalósíthattuk Erdélyben, a csíkszeredai II-es szintű PIC szakembereinek képzését az ARNIS (eddig Unu si Unu) szülőszervezet és a GE támogatásával.

 

 

 

 

A találkozó fénypontja minden évben az EFCNI díjainak kiosztása, melyet 2017 után másodszor kaptunk meg munkánk elismeréseként a nemzetközi szakemberekből és szülőkből álló szervezettől. 

A díjazottak 2022-ben

  • Az SOS Préma a szülőknek és egészségügyi szakembereknek szóló újszülött charta kidolgozásáért, amely az újszülöttek lehető legjobb ellátását támogatja és segíti elő Franciaországban.
  • Az Irish Neonatal Health Alliance (INHA) a "15 perc nem oké" kampányért, amely a világjárvány idején Írországban az újszülöttosztályokon alkalmazott szigorú szeparációs ellátás ellen lépett fel.  
  • A Melletted a helyem Egyesület és az Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați (ARNIS) a FINE online képzés magyar és romániai megvalósításáért és a 2 ország példaértékű együttműködéséért. 

Keresés

Támogasd Őket, támogass bennünket!