• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Európai szabványok az újszülöttek ellátásáért

A szülői szervezetek fontos szerepet játszanak az egy évvel ezelőtt, 2018-ban Brüsszelben elindított European Standards of Care for Newborn Health szabványok bevezetésének és implementlálásának végrehajtásában.
Az európai szülőszervezet (EFCNI) rendszeresen tart szemináriumokat a szülői szervezetek képviselőinek, hogy elmélyítve a szabványok ismereteit, segítse munkájukat.

Európai szabványok az újszülöttek ellátásáért

2019. november 22-23-án Európa 10 országának (Bulgária, Ukrajna, Ciprus, Hollandia,  Litvánia, Portugália, Észtország, Csehország, Spanyolország és Magyarország) képviselői vettek részt interaktív képzésen. A résztvevők mindegyike bemutatta, hogy milyen projekteken keresztül hívja fel a figyelmet a szabványok bevezetésének fontosságára, illetve bemutatta a következő évre vonatkozó terveket.
Magyarországot Egyesületünk alelnöke, Nagy Lívia, mint érintett szülő képviselte és Egyesületünk elmúlt hónapokban elért sikeres politikai párbeszédének példáján keresztül hívta fel a figyelmet a politikai döntéshozók szerepére a szabványok elfogadási és bevezetési folyamatában.
A 2 napos beszélgetés egyértelműen megmutatta a résztvevők számára, hogy a szülők és az egészségügyi szakemberek együttműködése kulcsfontosságú a szabványok implementálásának elősegítésében.

A szabványok itt olvashatóak