• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Jóügyekért adománygyűjtés ebben az évben is!

Az „Új Nap - Új Remények” a Jóügyekért szervezet közösségi adománygyűjtő eseménye !
Egyesületünk évről évre ez alkalomból adománygyűjtést szervez, melynek kezdemlnyezetje ezúttal a győri Petz Aladár megyei oktató kórház koraszülött intenzív osztálya!

A hajnali séta fő résztvevői azon adománygyűjtő Követek, akik fontosnak tartják a családbarát koraszülött ellátás alappiléreinek bevezetését a magyar koraszülött intenzív osztályokon.

A hajnali séta tervezett dátuma: 2020. október 3. (szombat).

Helyszínei:

  • Budapest
  • Székesfehérvár
  • Debrecen
  • Veszprém
  • Pécs

A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).

A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időpontja 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

Zajzsint mérés

Gyűjtöttünk már sok-sok kenguruzószékre, videó laringoszkópra, a szülők kényelmét segítő eszközökre. Ebben az évben egy zajszintmérő FÜL készülék a cél, melynek segítségével az osztály dolgozói csökkenteni tudják a háttérzajok erősségét, változtatni tudják beszéd hangerősségüket.

 

A hallás kialakulása kulcsfontosságú a figyelem, beszédfejlődés és kommunikáció szempontjából.

 

A magzat fejlődésének 28. hetében már megkülönbözteti a férfi és a női hangokat, 32 hetesen megismeri édesanyja hangját. Méhen belüli életében az anya hangja és testhangjai a dominánsak, melyek maximum 70 decibel erősségűek, frekvenciájuk alacsony.

A koraszülött intenzív osztályon a magas hangmagasságú hangok a dominánsak, melyeket az inkubátor sem tud kizárni. Az anya hangját viszont kizárja az inkubátor és elfedik a hangos osztály háttérzajai.

A babák kb. 50 decibel zajszintet bírnak fájdalom nélkül elviselni, a 80 decibel feletti zaj már alacsony oxigén szintet is okozhat, amely károsítja a baba idegrendszerét.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza.

Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

Várjuk a követek jelentkezését és minden egyes forint segít megvalósítani célkitúzésünket.


http://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/zajszintmero.html#.X1Cc4BMzYqy

 

 


Keresés

Támogasd Őket, támogass bennünket!