• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Kenguruverseny 2021

A Melletted a Helyem Egyesület ebben az évben is meghirdeti az ország valamennyi Perinatális Intenzív Centruma között a Kenguruzás Világnapja alkalmából, a már hagyományosnak számító kenguruversenyét. Verseny weboldala

A világjárvány miatt ez már a második év, amikor a szülők kórházi jelenléte a megszokottnál nehezebben oldható meg. Azon dolgozunk, hogy ebben a nehéz élethelyzetben is biztosítsuk az anya-baba páros háborítatlan együttlétének lehetőségét, mellyel többek között csökkenthetjük a szeparáció okozta stressz negatív hatásait a PICik-re.

KENGURUVERSENY REGISZTRÁCIÓ

A világjárvány kezdete óta számos újabb tudományos bizonyíték hívja fel a koraszülött intenzív osztályon dolgozó ápolók és orvosok figyelmét az evidenciának számító bőr-bőr kontaktus "kengurugondozás" biztosítására a PIC osztályokon. A felmérések eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy a világjárvány miatt kialakult változások az újszülött ellátásban negatívan befolyásolják az újszülött halálozás és morbiditás mértékét szerte a világban.

A kenguruverseny ebben az évben május 15-én, a kenguruzás világnapján indul és június 15-én éjfélkor fejeződik be.

A versenyben az 1500 gramm alatti súllyal született PICik nevezhetnek!
A kenguruversenybe beregisztrált szülők naponta tölthetik fel a kenguruzás időtartamát.
A szülők fénykép beküldésével tudják megmutatni, hogyan valósul meg az adott PIC-ben a kenguruzás.

Lényeges, hogy a szülők nevezzék meg hol készült a kép, és járuljanak hozzá a kép felhasználásához (ez a versenyben való részvétel feltétele).

Fontos a baba adatainak pontos rögzítése, mikor született, hányadik hétre, milyen súllyal.

Ebben az évben május 15 és június 15 között egy 5 tagú zsűri fogja eldönteni kik valósították meg legügyesebben és legszakszerűbben a kengurugondozást, milyen a baba pozíciója kenguruzás közben, a kenguruzást kihasználva időzíti a személyzet a vizsgálatokat, beavatkozásokat - melyek közben a kenguru módszer fájdalomcsillapító hatását is ki tudja fejteni.


2021-ben egy díjat osztunk ki, a legtöbbet kenguruzó PIC osztály számára!

Eredményhirdetés Apák napján!


Részletes szabályzat és a regisztráció hamarosan elérhető weboldalunkon.


Keresés

Támogasd Őket, támogass bennünket!