• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

Online FINE alapozó képzés 2021

A "Családbarát szülészet pályázati program" keretén belül számos koraszülött intenzív osztály pályázott pénzügyi támogatásért a FINE (Family and Infant Neurodevelopmental Education) képzés elvégzéséhez, melynek teljesítési időpontja a módosított pályázati kiírás szerint 2021. december 31.

A világjárvány következtében a klasszikus, tantermi és személyes gyakorlati FINE képzést az elmúlt hónapokban át kellett alakítani online tréninggé a megvalósíthatóság érdekében.

A képzés tulajdonosa, Dr. Inga Warren a sikeres szervezés és lebonyolítás érdekében kizárólagos engedélyt adott a Melletted a helyem Egyesület számára, így a képzésre jelentkezett kórházak zavartalanul részt vehetnek a képzésben a pályázati kiírásnak megfelelően.

A teljes FINE képzési program szigorú szerzői jogvédelem alatt áll!

A FINE (Family and Infant Neurodevelopment Education) program az egyik legelterjedtebb képzési program világszerte a koraszülött és újszülött intenzív osztályokon dolgozó szakemberek számára. Alapja a bizonyítékokon alapuló családbarát és babaközpontú ellátás megalapozása, melynek része a baba viselkedésének megfigyelése és arra válaszként érkező ellátás, a szülők, mint elsődleges ellátók támogatása és a baba számára az idegrendszeri érettségének megfelelő környezet biztosítása.

A FINE program alapozó képzése minden olyan koraszülött intenzív osztályon dolgozó szakembernek (neonatológusnak, szakápolónak, segédápolónak, gyermeksebésznek, szemésznek, szülész-nőgyógyásznak) szól, aki megfordul a PIC-en és javítani szeretné a családközpontú fejlődéstámogató ellátást az újszülött osztályokon.

Az egységes családbarát és fejlődéstámogató ellátás érdekében neonatológiában dolgozó szakembereknek szükségük van egy olyan átgondolt és haladó tananyagra amely naprakész, megbízható és bizonyítékokon alapul. A baba és a szülő egymásra hangolódása kulcsfontosságú a gyermek későbbi kognitív, társas és érzelmi fejlődése szempontjából. A szülő részvétele a baba ellátásában, mind ápolási és gondozási feladatokban jó gyakorlat, hiszen a szülő megtanulja megfigyelni és értelmezni a baba jelzéseit, kompetens szülőként távozik gyermekével a kórházból.. A szülők támogatása abban, hogy jobban megértsék gyermekük kommunikációs jelzéseit, befektetés a család egészséges jövőjébe.

Online FINE képzés 2021

Az elméleti képzés témáit a képzéshez létrehozott weboldalon keresztül, bejelentkezést követően modulok formájában lehet követni. A képzés témakörei között szerepel a koraszülöttek/újszülöttek idegrendszeri fejlődése, a baba viselkedésének megfigyelése, a szülői tapasztalatok, a család részvételének fontossága, a stressz és fájdalom kezelése, az alvás védeleme, a baba motoros fejlődése, helyes pozicionálása. Kiemelt fontosságú a családbarát környezet kialakítása az ellátás során, mely alkalmazkodik a babák érzékszervi fejlődéséhez és szorosan összefügg a kenguru módszer alkalmazásával, a babák idegrendszeri érettségének megfelelő táplálásával.

A megadott modulok sorrendjét követve és az adott tananyag kérdéseire válaszolva haladhat a tanuló fejezetről fejezetre, a modulok elvégzését követően a ZOOM platform segítségével gyakorlati workshopok formájában tanulják meg a szakemberek az elméletben tanultakat a mindennapi ellátási gyakorlatba átültetni.

További információk a FINE képzéssel kapcsolatban: www.finekepzes.hu

 


Keresés

Google vélemények


Támogasd Őket, támogass bennünket!