• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

PIC-i utazás

2020. November 17-én mint minden évnben ilyenkor, a Koraszülettek Világnapját ünnepeltük. De mégis idén egész máshogy, mint az eddigi években. A Covid járvány miatt a személyes találkozások, programok nem jöhettek létre, így aztán  a Honvédkórház Koraszülött osztálya is az online térben ünnepelte ma a PIC-iket és Családjukat.

Kárpótlásnak indult, de a lelkes és addig leleplezetlen tehetségekkel megáldott nővér- és orvosgárda, valamint az ő gyermekeik, barátaik és háziállataik jóvoltából, illetve a Te Hangodat Ismerem Alapítvány, (Csizmás Ági, Hazay Timi, Hazay Ancsa ) segítségével egy egész napot betöltő, 30 műsorszámból álló valóságos programsorozat lett belőle, amit a nap folymán fokozatosan osztottunk meg a több mint 400 szülőből és PIC-i nővérből, orvosból álló zárt FB csoportunkban.

PIC-i utazás

Volt ebben gyerekek által szavalt vers, profi és amatőr éneklés, hangfelismerő quizjáték, PIC-i alapismeretek képfelismerő játék, cicabemutató, kutyás esti mese, legos animáció, játékos babatorna plüssállatokkal, vices dietetikai tanácsadás, PIC-es nővérke által írt, a többiek által illusztrált mese, és még sok más, rengeteg szeretettel és ötlettel öszeállított kis online program.

Megnyitónkhoz pedig kedves módon a kórházvezetés is csatlakozott, büszkén viselve Kőhalmi Barbara doktornénink által varrott lila maszkokat.

 

A siker óriási volt. Válaszként önzönlöttek a képek volt babáinkról, akik ma már ügyes tipegők, ovisok, iskolások, vagy éppen kamaszok. A monitorok képernyőjén sugárzott vissza ránk PICi családjaink felől a hála, szeretet és az örök kötődés.

 

Különleges nap volt.

Büszkén mutatjuk meg egyik “műsorszámunkat”, a PICi utazást, fogadjátok szeretettel, hogyan néz ki egy korababa utazása a Honvédkórház PIC-ében.

 

 


Keresés

Támogasd Őket, támogass bennünket!