• Melletted a Helyem - Egyesület a koraszülött ellátásért

2020 kenguruverseny eredmények

Kedves Kenguruzó Mamák, Babák, Kollégák!
Az idei Kenguruverseny több szempontból is rendhagyó volt, hiszen a koronavírus által felborított hétköznapok, nem hétköznapi körülményei között kellett lebonyolítani.

Idén újdonság volt továbbá, hogy nem egyéni versenyt hirdettünk meg, hanem a PIC-ek eredményéért együtt versenyeztek az ott ápolt koraszülöttek és szüleik. Változást jelentett az eddigiekhez képest, hogy egy öttagú zsűri, számos szakmai szempontot értékelve döntött, és nem csupán az számított, hol kenguruznak a leghosszabb ideig.

Ezen szakmai szempontok szerint értékeltük a feltöltött fényképeket, súlyoztunk a különböző légzéstámogatást igénylő babák, össze nem mérhető kihívást jelentő kenguruzásai között.
Mi, a zsűri tagjai az utolsó pillanatig nem tudtuk- hacsak valamelyik anyuka nem írta meg a történetében - hogy ki, melyik PIC-ből nevezett be a versenyre.

Kenguruverseny 2020

Az összpontszám döntött, így szeretettel és elismeréssel gratulálunk az I. helyezést elért Kecskeméti PIC-nek!

II. helyezettként nagy örömünkre a győri kengurubébik végeztek, s III. helyezést érte el a SE Korányi PIC osztálya, mely azért is nagy szó, mert az elmúlt 1,5 évben ott új útra léptek szülők, babák és kollégák egyaránt.
Külön gratulálunk Árpinak, aki a legkisebb és legfiatalabb kengurubébi volt az idei versenyben. A zsűri teljes összhangban szavazta meg számára a különdíjat, mert ő volt a legnagyobb kihívást jelentő résztvevője az idei megmérettetésnek.

Szeretnénk ugyanakkor hangsúlyozni, hogy bárhol is kenguruztak a koraszülöttek, valamennyien a verseny nyertesének számítanak, hiszen lelkileg és fizikailag is biztosan csak profitáltak a kenguruzással töltött órákból.
Reméljük, hogy a verseny lezárultával e pozitív élmények folytatódnak minden PIC-ben, s a kengurubébik továbbra is ott fejlődhetnek édesanyjuk, s bízunk benne, édesapjuk mellkasán is.

 

I. Kecskeméti PIC
II. Győr PIC
III. SE Korányi PIC

 

KÜLÖNDÍJ

 

2020 kenguruverseny különdíj
Árpi baba

 

Támogasd Őket, támogass bennünket!